Arc For Dance 2012

Το Arc For Dance επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα με στόχο να αποτελέσει πεδίο συνάντησης για ενδιαφέρουσες ιστορίες χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και να φέρει το κοινό της πόλης σε ουσιαστική επαφή με διαφορετικές διατυπώσεις της σύγχρονης χορογραφικής σκέψης. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Απριλίου στο θέατρο Olvio Wonderworld (Φαλαισίας 7, Βοτανικός).

To φεστιβάλ ξεκίνησε τη διαδρομή του πριν από τέσσερα χρόνια και απασχόλησε σημαντικά το κοινό και τον Τύπο παρουσιάζοντας μικρής διάρκειας παραγωγές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κάθε χρόνο, το σημείο ενδιαφέροντος του Arc For Dance εντοπίζεται σε μια διαφορετική περιοχή που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με το χορό, ένα θέμα που παράλληλα λειτουργεί και ως μέσο διακίνησης ιδεών με στόχο την απαραίτητη, για την ελληνική σκηνή, ανταλλαγή πληροφοριών. Το φεστιβάλ έχει φέτος στο επίκεντρό του τη γυναίκα και τον τρόπο που το γυναικείο σώμα βιώνει τη σημερινή εποχή. Η απομόνωση και ο φόβος, η προσπάθεια για κυριαρχία και τα ένστικτα είναι οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές για τα τρία σόλο που θα αποτελέσουν φέτος το πρόγραμμα του Arc for Dance.


Τ ο   π ρ ό γ ρ α μ μ α
Παρουσιάζοντας τρία έργα από τρεις διαφορετικούς χορογράφους το Arc for Dance δημιουργεί τις συνθήκες για την ανάπτυξη διαλόγου ανάμεσα σε διακεκριμένους και νεότερους δημιουργούς, με διαφορετικές καλλιτεχνικές και πολιτισμικές επιρροές.

Το «Flawless» είναι η πρώτη χορογραφική απόπειρα της Ελένης Ανδρεουλάκη, η οποία και ερμηνεύει το κομμάτι. Με πρωταγωνιστικό στοιχείο την αντιπαλότητα, το γυναικείο σώμα βιώνει το φόβο, τη μοναξιά, την απομόνωση και την τρέλα. Οι επαναλαμβανόμενες άτακτες κινήσεις έχουν σκοπό να προβάλλουν τα όρια του σώματος. (Διάρκεια: 8 λεπτά)

Το «Could be anyone» του Χάρη Κούσιου με ερμηνεύτρια την Αιμιλία Κορφιά πραγματεύεται την έννοια της εξουσίας ως κρυφής δύναμης ή «στολής» που όλοι φοράμε χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Η εξουσία «χωράει» στον καθένα μας και κρύβεται στις περισσότερες πτυχές τη καθημερινότητάς. Οποιοσδήποτε μπορεί να την ασκήσει και να καρπωθεί τα οφέλη. (Διάρκεια: 10 λεπτά)

Το «DRIFT or drive» της καταξιωμένης Δανής χορογράφου Kitt Johnson είναι το πρώτο από τα δύο μέρη μιας μελέτης που εξετάζει τα ένστικτα σε αντιπαράθεση με τον πολιτισμό. Εδώ, η Kitt Johnson, μια καλλιτέχνιδα που εκπέμπει δυναμισμό και ομορφιά, κατέχοντας απόλυτα τα εργαλεία έκφρασής της, παραδίδει μια μυστηριώδη και ποιητική παράσταση, υπέροχα απαλλαγμένη από όλες της συμβάσεις του χορού. (Διάρκεια: 50 λεπτά)

Η χορογραφία DRIFT or drive έχει προταθεί για το βραβείο The Reumert, ένα από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά βραβεία της Δανίας.

Θέατρο Olvio Wonderworld, Φαλαισίας 7, Βοτανικός


Ημερομηνίες: 21- 22 Απριλίου 2012
Τιμές Εισιτηρίων: €15,00 / €12,00 (για φοιτητές και μέλη του DAN.C.CE και του ΣΕΧΩΧΟ)
Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20:30

πηγή : dancetheater.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου